Lenny & De Wespen Nederlandstalige popmuziek, Belgie

Lenny & De Wespen is een Nederlandstalige band uit Leuven rond singer-songwriter Lennaert Maes, ontstaan in het najaar van 2003.

 

Bij de finale van de Nekka-Wedstrijd 2003 in de Ancienne Belgique krijgen Lenny & De Wespen drie prijzen. In 2004 worden ze gecoacht door Bram Vermeulen en later door Rick de Leeuw in het kader van 'De Kleine Avonden'.

LENNY & DE WESPEN maakten tussen 2005 en 2009 een EP en 2 cd's. Nummers als 'Als het kan', 'Het zit erin (het moet eruit)' en 'Meneertje Nee' waren te horen op de radio en de groep speelde op grote festivals als Dranouter en Boterhammen in het Park.

 

In 2007 waren ze de gasten van Boudewijn de Groot tijdens de Nekka-Nacht in het Sportpaleis in Antwerpen.

 

In 2008 verschijnt de tweede full-cd "Geen helden meer" in een productie van Yevgueni-gitarist Patrick Steenaerts. De eerste single "Het zit erin" staat weken op twee in Vox op Radio 1. Tweede single "Als het kan" wordt een hit op Radio 2 en genomineerd voor Beste Lied en Zomerhit 2008.

 

In 2009 werd de band 'on hold' gezet omdat frontman Lennaert Maes andere dingen wilde doen. Zo won hij in 2011 solo de publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival en speelde hij op het Nederlandse Lowlands-festival.

 

Maar intussen heeft de hele groep er dus weer veel zin in.

 

Vandaar: 2017 - LENNY & DE WESPEN - ZIN

 

De band:

 

Lennaert Maes: zang en gitaar

Steven Vervaet: toetsen, gitaren en backing vocals

Andries Boone: viool, mandoline, mandola en accordeon

Mathias Moors: bas

Bert Huysentruyt: drums, percussie, trompet en backing vocals

Alles van Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

ZIN

CD digi | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws