Lenny & De Wespen Nederlandstalige popmuziek, Belgie

Lenny & De Wespen is een Nederlandstalige band uit Leuven rond singer-songwriter Lennaert Maes, ontstaan in het najaar van 2003.

 

Bij de finale van de Nekka-Wedstrijd 2003 in de Ancienne Belgique krijgen Lenny & De Wespen drie prijzen. In 2004 worden ze gecoacht door Bram Vermeulen en later door Rick de Leeuw in het kader van 'De Kleine Avonden'.

LENNY & DE WESPEN maakten tussen 2005 en 2009 een EP en 2 cd's. Nummers als 'Als het kan', 'Het zit erin (het moet eruit)' en 'Meneertje Nee' waren te horen op de radio en de groep speelde op grote festivals als Dranouter en Boterhammen in het Park.

 

In 2007 waren ze de gasten van Boudewijn de Groot tijdens de Nekka-Nacht in het Sportpaleis in Antwerpen.

 

In 2008 verschijnt de tweede full-cd "Geen helden meer" in een productie van Yevgueni-gitarist Patrick Steenaerts. De eerste single "Het zit erin" staat weken op twee in Vox op Radio 1. Tweede single "Als het kan" wordt een hit op Radio 2 en genomineerd voor Beste Lied en Zomerhit 2008.

 

In 2009 werd de band 'on hold' gezet omdat frontman Lennaert Maes andere dingen wilde doen. Zo won hij in 2011 solo de publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival en speelde hij op het Nederlandse Lowlands-festival.

 

Maar intussen heeft de hele groep er dus weer veel zin in.

 

Vandaar: 2017 - LENNY & DE WESPEN - ZIN

 

De band:

 

Lennaert Maes: zang en gitaar

Steven Vervaet: toetsen, gitaren en backing vocals

Andries Boone: viool, mandoline, mandola en accordeon

Mathias Moors: bas

Bert Huysentruyt: drums, percussie, trompet en backing vocals

Alles van Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

ZIN

CD digi | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws