Lenny & De Wespen Nederlandstalige popmuziek, Belgie

Lenny & De Wespen is een Nederlandstalige band uit Leuven rond singer-songwriter Lennaert Maes, ontstaan in het najaar van 2003.

 

Bij de finale van de Nekka-Wedstrijd 2003 in de Ancienne Belgique krijgen Lenny & De Wespen drie prijzen. In 2004 worden ze gecoacht door Bram Vermeulen en later door Rick de Leeuw in het kader van 'De Kleine Avonden'.

LENNY & DE WESPEN maakten tussen 2005 en 2009 een EP en 2 cd's. Nummers als 'Als het kan', 'Het zit erin (het moet eruit)' en 'Meneertje Nee' waren te horen op de radio en de groep speelde op grote festivals als Dranouter en Boterhammen in het Park.

 

In 2007 waren ze de gasten van Boudewijn de Groot tijdens de Nekka-Nacht in het Sportpaleis in Antwerpen.

 

In 2008 verschijnt de tweede full-cd "Geen helden meer" in een productie van Yevgueni-gitarist Patrick Steenaerts. De eerste single "Het zit erin" staat weken op twee in Vox op Radio 1. Tweede single "Als het kan" wordt een hit op Radio 2 en genomineerd voor Beste Lied en Zomerhit 2008.

 

In 2009 werd de band 'on hold' gezet omdat frontman Lennaert Maes andere dingen wilde doen. Zo won hij in 2011 solo de publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival en speelde hij op het Nederlandse Lowlands-festival.

 

Maar intussen heeft de hele groep er dus weer veel zin in.

 

Vandaar: 2017 - LENNY & DE WESPEN - ZIN

 

De band:

 

Lennaert Maes: zang en gitaar

Steven Vervaet: toetsen, gitaren en backing vocals

Andries Boone: viool, mandoline, mandola en accordeon

Mathias Moors: bas

Bert Huysentruyt: drums, percussie, trompet en backing vocals

Alles van Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

Lenny & De Wespen

ZIN

CD digi | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Lameirinhas op radio en tv

vrijdag, 12 januari 2018

Fernando Lameirinhas heeft een nieuwe CD en theatervoorstelling onder de titel "7". Te zien op radio en tv: Zondag 14 januari 2018 bij Podium Witteman, 18u05 op NPO 2, dinsdag 23 januari gaat bij Volgspot, 20-22u00 op Radio 5 & donderdag 25 januari bij Tijd voor MAX, 17u10 op NPO 1. Lees meer

Big Pete & A.J. Plug op tour met Johan Derksen

maandag, 8 januari 2018

Johan Derksen Keeps The Blues Alive Neemt u mee naar begin jaren zestig Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen K... Lees meer

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer
meer nieuws