John Long Black/Soul/Blues/R&B/Gospel, Verenigde Staten

Deze wat somber uit zijn ogen kijkende John Long is een blueszanger die al veel te lang buiten de podiumbelichting heeft gestaan.

Op 15-jarige leeftijd verhuisde de nu 65-jarige naar Chicago waar hij vrijwel meteen onder de hoede kwam van Homesick James en vrij snel daarna Muddy Waters mocht rekenen tot een van zijn fans. En nu in 2016 dus pas zijn tweede album Stand Your Ground.

 

Voor driekwart hoor je John Long op gitaar, zang en af en toe op mondharmonica, veelal eigen nummers gezongen met een heerlijke en flexibele stem. De overige nummers wordt hij ondersteund door toppers als de pianist Fred Kaplan en Bill Stuve op de bas.

 

Het album verveelt geen moment en dat is best een prestatie met een grotendeels akoestisch album.

Alles van John Long

John Long

John Long

Stand Your Ground

CD jewelcase | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00
John Long

John Long

Lost and Found

CD | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws