Secret Sky (Loreena McKennitt) Celtic World, Canada

Secret Sky is al negenentwintig jaar de vaste begeleidingsband van Loreena Mackennitt en bestaat uit Brian Hughes, Hugh Marsh en Caroline Lavelle.

 

Brian Hughes en Hugh Marsh zijn opwindende live-improvisatoren zoals iedereen die bij een Loreena McKennitt concert was kan getuigen, en dit album heeft ze de vrijheid en ruimte gegeven om het gepassioneerde gevoel dat doet denken aan een aantal van de expansieve, filmische albums van de jaren '70 te bereiken.

 

Caroline Lavelle's handelsmerk is haar zwoele stem en die heeft een groter bereik dan ze tot nu toe heeft gebruikt, variërend van het innig delicate tot een krachtige folkrock persona, die met haar emotionele cello speelt binnen het talentvolle trio.

 

Producer en gitarist Brian Hughes is tussen 1997 en 2011 zeven keer bekroond met de SOCAN / BMI Jazz & Instrumentaal Composer of the Year award, terwijl zijn 29 jaar parallelle carrière bij Loreena McKennitt leidde tot het ontvangen van een Juno (Canadese Grammy) nominatie als producent van de jaar voor zijn werk op haar platina verkopende album, The Visit. Hij werkte aan elke volgende CD met McKennitt, Hughes, en zijn bandmaat Lavelle, dus ook op de met een Grammy genomineerde McKennitt trio CD Troubadours on the Rhine, live opgenomen in Duitsland en gemixt door Hughes. Ze toerden ook afzonderlijk met de legendarische Ierse band The Chieftains. Tijdens Brian's carrière als producer volgden ook een aantal internationale platina verkopende platen voor Griekse opnamekunstenaars Alkistas Protopsalti, Evanthia Reboutsika, Yannis Kotsiras en Panayotis Kalantzopoulos.

 

Caroline Lavelle's eerste uitstapje als zanger was met Massive Attack, wat haar onder de aandacht bracht van William Orbit, die haar eerste CD Spirit produceerde. Het oogstte lovende kritieken en The Times meldde dat het Madonna tot het Ray of Light album had geïnspireerd. Ze heeft onder andere gezongen en / of gespeeld met Vangelis, De Dannan, The Chieftains, Peter Gabriel, Radiohead, Muse en The Indigo Girls maar ook zelf als artiest op het Real World label.

 

Haar twee andere solo-cd's (Brilliant Midnight en A Distant Bell) heeft nummers opgeleverd die zijn gebruikt op film en tv-soundtracks waaronder Six Feet Under, Joyride (John Dahl), The Eye of the Beholder (Ewan McGregor & Ashley Judd) en leidde tot een optreden bij TED.

 

Hugh Marsh, algemeen beschouwd als Canada's meest vooraanstaande improviserende violist oogstte veel nationale prijzen voor violist van het jaar, evenals een Juno nominatie voor zijn solo werk, terwijl zijn lopende werkrelatie met Hollywood's Harry Gregson Williams heeft geleid tot het spelen voor vele bekende films. Zoals: The Chronicles of Narnia, Kingdom of Heaven, Armageddon en Veronica Guerin, maar ook als de aanbevolen viool solist op Hans Zimmer's score voor The Da Vinci Code. Marsh heeft met vele ster muzikanten gespeeld, hij overstijgt genres en creëert zijn eigen herkenbare stijl. Hij speelde met Mary Margaret O'Hara, Peter Murphy, Jon Hassell, Don Byron, Bruce Cockburn en Robert Palmer.

Alles van Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky

CD digi | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

STEF BOS IN AHOY

donderdag, 6 mei 2021

Niet eerder stond Stef in Ahoy. Maar nu, nu er een einde komt aan een periode waarin zo weinig gespeeld kon worden maar zoveel gebeurd, is het tijd voor feest! Een feest met strijkers en blazers, een feest van ontroering en optimisme. Een reis door een repertoire van 30 jaar. Van de Beste Zangers na... Lees meer

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer
meer nieuws