Secret Sky (Loreena McKennitt) Celtic World, Canada

Secret Sky is al negenentwintig jaar de vaste begeleidingsband van Loreena Mackennitt en bestaat uit Brian Hughes, Hugh Marsh en Caroline Lavelle.

 

Brian Hughes en Hugh Marsh zijn opwindende live-improvisatoren zoals iedereen die bij een Loreena McKennitt concert was kan getuigen, en dit album heeft ze de vrijheid en ruimte gegeven om het gepassioneerde gevoel dat doet denken aan een aantal van de expansieve, filmische albums van de jaren '70 te bereiken.

 

Caroline Lavelle's handelsmerk is haar zwoele stem en die heeft een groter bereik dan ze tot nu toe heeft gebruikt, variërend van het innig delicate tot een krachtige folkrock persona, die met haar emotionele cello speelt binnen het talentvolle trio.

 

Producer en gitarist Brian Hughes is tussen 1997 en 2011 zeven keer bekroond met de SOCAN / BMI Jazz & Instrumentaal Composer of the Year award, terwijl zijn 29 jaar parallelle carrière bij Loreena McKennitt leidde tot het ontvangen van een Juno (Canadese Grammy) nominatie als producent van de jaar voor zijn werk op haar platina verkopende album, The Visit. Hij werkte aan elke volgende CD met McKennitt, Hughes, en zijn bandmaat Lavelle, dus ook op de met een Grammy genomineerde McKennitt trio CD Troubadours on the Rhine, live opgenomen in Duitsland en gemixt door Hughes. Ze toerden ook afzonderlijk met de legendarische Ierse band The Chieftains. Tijdens Brian's carrière als producer volgden ook een aantal internationale platina verkopende platen voor Griekse opnamekunstenaars Alkistas Protopsalti, Evanthia Reboutsika, Yannis Kotsiras en Panayotis Kalantzopoulos.

 

Caroline Lavelle's eerste uitstapje als zanger was met Massive Attack, wat haar onder de aandacht bracht van William Orbit, die haar eerste CD Spirit produceerde. Het oogstte lovende kritieken en The Times meldde dat het Madonna tot het Ray of Light album had geïnspireerd. Ze heeft onder andere gezongen en / of gespeeld met Vangelis, De Dannan, The Chieftains, Peter Gabriel, Radiohead, Muse en The Indigo Girls maar ook zelf als artiest op het Real World label.

 

Haar twee andere solo-cd's (Brilliant Midnight en A Distant Bell) heeft nummers opgeleverd die zijn gebruikt op film en tv-soundtracks waaronder Six Feet Under, Joyride (John Dahl), The Eye of the Beholder (Ewan McGregor & Ashley Judd) en leidde tot een optreden bij TED.

 

Hugh Marsh, algemeen beschouwd als Canada's meest vooraanstaande improviserende violist oogstte veel nationale prijzen voor violist van het jaar, evenals een Juno nominatie voor zijn solo werk, terwijl zijn lopende werkrelatie met Hollywood's Harry Gregson Williams heeft geleid tot het spelen voor vele bekende films. Zoals: The Chronicles of Narnia, Kingdom of Heaven, Armageddon en Veronica Guerin, maar ook als de aanbevolen viool solist op Hans Zimmer's score voor The Da Vinci Code. Marsh heeft met vele ster muzikanten gespeeld, hij overstijgt genres en creëert zijn eigen herkenbare stijl. Hij speelde met Mary Margaret O'Hara, Peter Murphy, Jon Hassell, Don Byron, Bruce Cockburn en Robert Palmer.

Alles van Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky (Loreena McKennitt)

Secret Sky

CD digi | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws