John Primer & Bob Corritore Blues, Verenigde Staten

Wie kunnen in 2017 beter het Blues-baken van Chicago zijn dan John Primer en Bob Corritore.

Beiden hebben een van blues-tradities doordrongen verleden en vertegenwoordigden de fundamentele wortels van de Chicago blues in hun illustere carrière. Alleen zijn Primer en Corritore al torenhoog aanwezig, maar in combinatie is de kracht van hun blues onstuitbaar.

Hun debuut uit 2013 op Delta Groove, 'Knockin Around These Blues', is een levende getuigenis van dit feit. Enthousiast ontvangen door fans en critici, debuteerde dit album op # 1 in de Live Blues Radio Chart van april 2013 en werd bekroond met een # 5 in de top 50 Bluesnews-albums van het gewaardeerde tijdschrift Radio Chart. Daarnaast verklaarde het Duitse Bluesnews magazine het tot de beste Blues Release van 2013!

In de tussenliggende jaren zijn de twee onafhankelijk actief in het blues circuit gebleven en bleven ze prijzen, nominaties en internationale lof krijgen. Corritore heeft sindsdien nog drie extra albums uitgebracht op Delta Groove, waaronder zijn compleet instrumentale plaat, 'Taboo'; de Blues Music Award-genomineerde samenwerking met de legendarische pianist Henry Gray, 'Blues Won’t Let Me Take My Rest'; en het moderne old school masterpiece, 'House Party at Big Jon’s', met in de hoofdrol de opkomende jonge Big Jon Atkinson, genomineerd voor een Blues Music Award als Blues Album van 2017. Ook heeft Primer zich bezig gehouden met nieuwe opnamen en andere projecten, waaronder het Grammy-genomineerde album Muddy Waters 100, die de gitarist liet horen naast zwaargewichten als James Cotton, Shemekia Copeland, Gary Clark Jr., Derek Trucks, Johnny Winter en Keb 'Mo'. En in 2016 had John de eer verkozen te worden als 'Traditional Blues Male Artist' bij de 37e Jaarlijkse Blues Music Awards.

 

Alles van John Primer & Bob Corritore

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws