John Primer & Bob Corritore Blues, Verenigde Staten

Wie kunnen in 2017 beter het Blues-baken van Chicago zijn dan John Primer en Bob Corritore.

Beiden hebben een van blues-tradities doordrongen verleden en vertegenwoordigden de fundamentele wortels van de Chicago blues in hun illustere carrière. Alleen zijn Primer en Corritore al torenhoog aanwezig, maar in combinatie is de kracht van hun blues onstuitbaar.

Hun debuut uit 2013 op Delta Groove, 'Knockin Around These Blues', is een levende getuigenis van dit feit. Enthousiast ontvangen door fans en critici, debuteerde dit album op # 1 in de Live Blues Radio Chart van april 2013 en werd bekroond met een # 5 in de top 50 Bluesnews-albums van het gewaardeerde tijdschrift Radio Chart. Daarnaast verklaarde het Duitse Bluesnews magazine het tot de beste Blues Release van 2013!

In de tussenliggende jaren zijn de twee onafhankelijk actief in het blues circuit gebleven en bleven ze prijzen, nominaties en internationale lof krijgen. Corritore heeft sindsdien nog drie extra albums uitgebracht op Delta Groove, waaronder zijn compleet instrumentale plaat, 'Taboo'; de Blues Music Award-genomineerde samenwerking met de legendarische pianist Henry Gray, 'Blues Won’t Let Me Take My Rest'; en het moderne old school masterpiece, 'House Party at Big Jon’s', met in de hoofdrol de opkomende jonge Big Jon Atkinson, genomineerd voor een Blues Music Award als Blues Album van 2017. Ook heeft Primer zich bezig gehouden met nieuwe opnamen en andere projecten, waaronder het Grammy-genomineerde album Muddy Waters 100, die de gitarist liet horen naast zwaargewichten als James Cotton, Shemekia Copeland, Gary Clark Jr., Derek Trucks, Johnny Winter en Keb 'Mo'. En in 2016 had John de eer verkozen te worden als 'Traditional Blues Male Artist' bij de 37e Jaarlijkse Blues Music Awards.

 

Alles van John Primer & Bob Corritore

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws