Mr. Bongo Afrobeat, Mali

Mr. Bongo is in 1989 begonnen als een kleine platenzaak onder de Reggae Store van Daddy Kool op Berwick Street in Londen.

Mr. Bongo is in 1989 begonnen als een kleine platenzaak onder de Reggae Store van Daddy Kool op Berwick Street in Londen. Het was de eerste winkel die vinyl releases van onafhankelijke hiphop labels zoals Def Jam, Rawkus, Nervous en Big Beat buiten de VS verkocht. Ook was het DE plek voor moeilijk te vinden, klassieke Latijnse muziek (vooral Braziliaanse), buiten Amerika.

 

In de daaropvolgende jaren verhuisde Mr. Bongo drie keer binnen Soho en opende een zaak in Shibuya, Japan. In 1999 verhuisden ze al hun vestigingen naar Brighton en in 2003 sloten ze alle winkels.

 

Na 25 jaar hebben ze een artiesten rooster opgebouwd met een aantal van de beste Braziliaanse, Latijnse, Reggae, Afrikaanse en Jazz muziek artiesten zoals Terry Callier, Jorge Ben, Joyce, Seu Jorge, Prince Fatty, Incredible Bongo Band en Marcos Valle.

 

In 2004 verdiepten ze zich ook in wereld cinema, een onderneming die gegroeid is om de muziek te complimenteren. In overeenstemming met de filosofie van het platenlabel, selecteren ze heel zorgvuldige films uit de hele wereld. In de catalogus vind je onder meer werk van gewaardeerde regisseurs als Scorsese, Coppola, Has, Bertolucci, Rocha en Dovzhenko. Ze streven ernaar om iconische, stijlvolle, moeilijk te vinden juweeltjes en cultklassiekers te ontdekken en hen toegankelijk te maken voor bioscoopliefhebbers.

 

Mr. Bongo heeft ook een uitgeverij met een eigen team dat muziek maakt voor gebruik door derden. Hun klanten omvatten reclame-, film- en tv-bedrijven over de hele wereld; merken zoals Bacardi, Nike, Adidas, Fosters, Nissan en Guinness hebben hun muziek gebruikt.

 

Eind 2016 heeft Mr. Bongo een nieuwe winkel in Brighton geopend onder hun kantoor.

Alles van Mr. Bongo

Mr. Bongo

Mr. Bongo

Original Sound of Mali

CD | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws