Mr. Bongo Afrobeat, Mali

Mr. Bongo is in 1989 begonnen als een kleine platenzaak onder de Reggae Store van Daddy Kool op Berwick Street in Londen.

Mr. Bongo is in 1989 begonnen als een kleine platenzaak onder de Reggae Store van Daddy Kool op Berwick Street in Londen. Het was de eerste winkel die vinyl releases van onafhankelijke hiphop labels zoals Def Jam, Rawkus, Nervous en Big Beat buiten de VS verkocht. Ook was het DE plek voor moeilijk te vinden, klassieke Latijnse muziek (vooral Braziliaanse), buiten Amerika.

 

In de daaropvolgende jaren verhuisde Mr. Bongo drie keer binnen Soho en opende een zaak in Shibuya, Japan. In 1999 verhuisden ze al hun vestigingen naar Brighton en in 2003 sloten ze alle winkels.

 

Na 25 jaar hebben ze een artiesten rooster opgebouwd met een aantal van de beste Braziliaanse, Latijnse, Reggae, Afrikaanse en Jazz muziek artiesten zoals Terry Callier, Jorge Ben, Joyce, Seu Jorge, Prince Fatty, Incredible Bongo Band en Marcos Valle.

 

In 2004 verdiepten ze zich ook in wereld cinema, een onderneming die gegroeid is om de muziek te complimenteren. In overeenstemming met de filosofie van het platenlabel, selecteren ze heel zorgvuldige films uit de hele wereld. In de catalogus vind je onder meer werk van gewaardeerde regisseurs als Scorsese, Coppola, Has, Bertolucci, Rocha en Dovzhenko. Ze streven ernaar om iconische, stijlvolle, moeilijk te vinden juweeltjes en cultklassiekers te ontdekken en hen toegankelijk te maken voor bioscoopliefhebbers.

 

Mr. Bongo heeft ook een uitgeverij met een eigen team dat muziek maakt voor gebruik door derden. Hun klanten omvatten reclame-, film- en tv-bedrijven over de hele wereld; merken zoals Bacardi, Nike, Adidas, Fosters, Nissan en Guinness hebben hun muziek gebruikt.

 

Eind 2016 heeft Mr. Bongo een nieuwe winkel in Brighton geopend onder hun kantoor.

Alles van Mr. Bongo

Mr. Bongo

Mr. Bongo

Original Sound of Mali

CD | 2017
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws