Matias Aguyo & The Desdemonas Electronic Worldbeat, Chili

Bekende elektronische muziekproducent & DJ Matias Aguayo presenteert zijn nieuwe project, dat zich op verschillende niveaus ontvouwt. De Desdemonas zijn een 4-mans rockband, begeleid door Aguayo (die zingt en een verscheidenheid aan instrumenten speelt).

 

Het is ook een fictief verhaal over een groep tieners in een dystopische wereld (het verhaal wordt verteld in de teksten, de cartoons en de video's gebaseerd op de tekeningen van Aguayo). En natuurlijk is het een album waarin Matias diep in sommige donkere vormen van de rockmuziek duikt, die hem als tiener geïnspireerd hebben. Hij brengt ze op een briljante manier terug in een moody, dwingende, post-elektronische 2017 stijl.

 

Met als basis Berlijn toert de band in Europa en daarbuiten, rondom de release van het album en doorlopend tot in 2018. De line-up bestaat uit drummer Matteo Scrimali uit Italië, keyboardspeler Henning Specht uit Duitsland, gitarist / bassist Gregorio Gomez uit Colombia en Matias Aguayo op zang, keyboard, enz.

 

Matias Aguayo in een notendop: geboren in Chili en opgegroeid in Duitsland. Vanaf het begin van de jaren '00  heeft hij een gevarieerd genre werk gecreëerd, waaronder diverse albums met het legendarische, vanuit Keulen opererende,  elektronische muzieklabel Kompakt. Als veel gevraagde DJ, speelt hij voortdurend over de hele wereld, op de meest prestigieuze festivals. Hij is begonnen met zijn eigen label, Cómeme, waarop hij werken van vrienden en collega’s (waaronder Lena Willikens) heeft uitgebracht. Matias Aguayo is altijd een originele onorthodoxe kunstenaar geweest: begonnen als "the man who helped popularize and expand minimal [techno]" (Pitchfork), waarna hij langzaam maar zeker zijn stem is gaan gebruiken als sleutelelement in zijn DJ-sets en vooral in zijn album Ay Ay Ay, dat hij bijna geheel met vocale geluiden creëerde ("a record of maximal, fermented oddity" which "almost feels like world music"  - opnieuw Pitchfork. Met de Desdemonas heeft Matias Aguayo de grote sprong gemaakt en veranderde hij in een zanger en bandleider

 

Alles van Matias Aguyo & The Desdemonas

Matias Aguyo & The Desdemonas Bestel € 18,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws