Mike Boddé en Mike del Ferro Jazz, Nederland

Mike meets Mike: heerlijke improvisatiereis door twee muzikale duizendpoten.

Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro spelen beiden graag onbekende noten, schema’s en klanken. De twee muzikale duizendpoten musiceerden in 2015 voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo Festival en hadden de smaak vervolgens helemaal te pakken. In ‘Mike Kwadraat’ trakteren ze vanachter hun vleugels op een heerlijke muzikale reis door een amalgaam van stijlen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer of leggen ze zichzelf beperkingen op: alleen bepaalde toonladders of enkel spelen op de zwarte of witte toetsen. Af en toe gaat een van de mannen solo of wordt er gestoeid met composities van bijvoorbeeld Bach, Chopin of Jobim. Als toetje serveren ze een ode aan Toots Thielemans.

Michael George (Mike) Boddé (Rotterdam, 14 januari 1968) is een Nederlandse pianist, en voormalig cabaretier en stemmenimitator.

 

Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium en studeerde vervolgens Chinees in Leiden. Na deze studie ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look, maar door hevige depressies was Boddé enkele jaren niet in staat op te treden. Daarna keerde hij terug als soloartiest. Over zijn depressie schreef Boddé het boek Pil.

 

Bekend bij het grote publiek werd Boddé vanwege zijn optreden in het Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers, uitgezonden door de VARA

 

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in tot nu toe 117  landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek.Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

 

Hij is de zoon van operazanger Leonardo del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas en Leonard Bernstein samenwerkte.

 

Mike begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

 

In 1989 won hij drie grote prijzen; de eerste prijs (een vleugel) op het Nationale Pianoconcours Lichte Muziek in Rotterdam en de solistenprijs van the International Euro Jazz Contest in Brussel.Ook won hij de solisten prijs op een Internationaal Jazzconcours in Tsjechië. In 2009 ontving hij de Kiwani's Jazz Award.

 

Mike del Ferro heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en vele anderen. Ook hij heeft inmiddels op tientallen CD's meegespeeld, variërend van Dixieland tot Wereldmuziek.

 

Naast een drukke Internationale concertpraktijk is Mike ook docent op het Prins Claus Conservatorium te Groningen en wordt hij overal ter wereld uitgenodigd voor masterclasses en zijn succesvolle workshop "selfmanagement and networking for musicians"

Alles van Mike Boddé en Mike del Ferro

Mike Boddé en Mike del Ferro Bestel € 18,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws