Joel Sarakula Soul, Verenigd Koninkrijk

Joel Sarakula is geboren op 28 juni 1982 in Sydney, Australië en woont in Londen.

Met zijn laatste twee albums "The Golden Age" en "The Imposter", werd Joel Sarakula bekend door plays op BBC Radio 2, BBC 6, BBC London & XFM en daarna ook in Europa, op Flux FM, WDR 5, Radio eins, Bayern 2, Deutschlandfunk en Deutschland Kultur Radio in Duitsland, evenals in de Benelux en Italië en Spanje.

 

Hij speelt veel in het live festival- en clubcircuit in Groot-Brittannië en ook internationaal, waaronder optredens op SXSW, Primavera Sound, Glastonbury, The Great Escape, Liverpool Sound City, Scala London, Tallinn Music Week, V-ROX (Vladivostok) en Reeperbahnfestival Hamburg.

 

"Love Club" is de moedige en onbeschaamde emotionele volgende stap van Sarakula. In wezen is het album een eerbetoon aan de soulvolle singer/songwriter-artisticiteit van de jaren zeventig gefilterd door een donkerdere hedendaagse lens - passend voor deze onzekere tijden. "Ik bleef altijd ver van generieke liefdesliedjes", geeft de in Sydney geboren songwriter toe, "maar op dit album heb ik het onderwerp van harte omarmd ... kijkend naar thema's van liefde, lust, eenzaamheid en alles daartussenin”.

 

Neem de eerste single "In Trouble", samen geschreven met Michele Stodart van The Magic Numbers, als het beste voorbeeld voor Joel Sarakula's unieke en eerlijke benadering in het maken van muziek. "We Used To Connect" zet vraagtekens bij de veranderende aard van relaties in onze aan sociale media verslaafde wereld: We maakten verbinding in de echte wereld, nu doen we het met de aanraking van een digitale hand'.

"Coldharbour Man", aan de andere kant, onderzoekt de identiteit van de verteller van het lied en de dynamiek van de artiest versus de fan, alles verpakt in een disco love song: "Er is veel gaande in dit specifieke nummer. Ik voel dat mijn schrijven emotioneel is gegroeid ... ", legt Joel Sarakula uit.

 

"Gewoon het beste om jezelf te horen en je eigen interpretatie te maken!": ‘We met in a song come to life like some fantasy cliché, though I'm known for my moves in the dark you flooded sunshine on my day’. Dan is er "Baltic Jam", die romantische liefde en verlies vastlegt in de authentieke 70s singer/songwriter stijl en natuurlijk "Dead Heat", een lied over hoe er zelfs bij de perfectste relatieparen strijd is omdat ze gelijk zijn: "Ik herinner me een ex-vriendin van mij ... toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, dachten we dat we elkaar haatten, maar uiteindelijk gooiden we die emotie om en beseften we dat we een diepe passie en liefde voor elkaar hadden, dat er gewoon veel onderliggende seksuele spanning was! ": 'It's a battle we could only win, if we lose. We'd be stronger if these lonely ones became two'.

 

Ruim een jaar nam Joel Sarakula “Love Club” op in verschillende studio's rond Londen en Berlijn, en maakte hij soulvolle uitvoeringen op vintage analoge apparatuur.

 

"Deze plaat is echt een werk van liefde geweest. Het opnemen en privé delen van deze uitvoeringen begon als een soort club te voelen - ik denk dat dat leidde tot de albumtitel! Ik was verrast hoezeer ik echt van het 'liefdesproces' heb genoten en kijk er naar uit om deze nieuwe liedjes met mijn band op het podium te spelen.

 

Alles van Joel Sarakula

Joel Sarakula

Joel Sarakula

Love Club

CD | 2018
Leverbaar

Bestel € 19,00
Joel Sarakula

Joel Sarakula

Love Club

vinyl LP | 2018
Leverbaar

Bestel € 25,00

Nieuws

STEF BOS IN AHOY

donderdag, 6 mei 2021

Niet eerder stond Stef in Ahoy. Maar nu, nu er een einde komt aan een periode waarin zo weinig gespeeld kon worden maar zoveel gebeurd, is het tijd voor feest! Een feest met strijkers en blazers, een feest van ontroering en optimisme. Een reis door een repertoire van 30 jaar. Van de Beste Zangers na... Lees meer

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer
meer nieuws