Joel Sarakula Soul, Verenigd Koninkrijk

Joel Sarakula is geboren op 28 juni 1982 in Sydney, Australië en woont in Londen.

Met zijn laatste twee albums "The Golden Age" en "The Imposter", werd Joel Sarakula bekend door plays op BBC Radio 2, BBC 6, BBC London & XFM en daarna ook in Europa, op Flux FM, WDR 5, Radio eins, Bayern 2, Deutschlandfunk en Deutschland Kultur Radio in Duitsland, evenals in de Benelux en Italië en Spanje.

 

Hij speelt veel in het live festival- en clubcircuit in Groot-Brittannië en ook internationaal, waaronder optredens op SXSW, Primavera Sound, Glastonbury, The Great Escape, Liverpool Sound City, Scala London, Tallinn Music Week, V-ROX (Vladivostok) en Reeperbahnfestival Hamburg.

 

"Love Club" is de moedige en onbeschaamde emotionele volgende stap van Sarakula. In wezen is het album een eerbetoon aan de soulvolle singer/songwriter-artisticiteit van de jaren zeventig gefilterd door een donkerdere hedendaagse lens - passend voor deze onzekere tijden. "Ik bleef altijd ver van generieke liefdesliedjes", geeft de in Sydney geboren songwriter toe, "maar op dit album heb ik het onderwerp van harte omarmd ... kijkend naar thema's van liefde, lust, eenzaamheid en alles daartussenin”.

 

Neem de eerste single "In Trouble", samen geschreven met Michele Stodart van The Magic Numbers, als het beste voorbeeld voor Joel Sarakula's unieke en eerlijke benadering in het maken van muziek. "We Used To Connect" zet vraagtekens bij de veranderende aard van relaties in onze aan sociale media verslaafde wereld: We maakten verbinding in de echte wereld, nu doen we het met de aanraking van een digitale hand'.

"Coldharbour Man", aan de andere kant, onderzoekt de identiteit van de verteller van het lied en de dynamiek van de artiest versus de fan, alles verpakt in een disco love song: "Er is veel gaande in dit specifieke nummer. Ik voel dat mijn schrijven emotioneel is gegroeid ... ", legt Joel Sarakula uit.

 

"Gewoon het beste om jezelf te horen en je eigen interpretatie te maken!": ‘We met in a song come to life like some fantasy cliché, though I'm known for my moves in the dark you flooded sunshine on my day’. Dan is er "Baltic Jam", die romantische liefde en verlies vastlegt in de authentieke 70s singer/songwriter stijl en natuurlijk "Dead Heat", een lied over hoe er zelfs bij de perfectste relatieparen strijd is omdat ze gelijk zijn: "Ik herinner me een ex-vriendin van mij ... toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, dachten we dat we elkaar haatten, maar uiteindelijk gooiden we die emotie om en beseften we dat we een diepe passie en liefde voor elkaar hadden, dat er gewoon veel onderliggende seksuele spanning was! ": 'It's a battle we could only win, if we lose. We'd be stronger if these lonely ones became two'.

 

Ruim een jaar nam Joel Sarakula “Love Club” op in verschillende studio's rond Londen en Berlijn, en maakte hij soulvolle uitvoeringen op vintage analoge apparatuur.

 

"Deze plaat is echt een werk van liefde geweest. Het opnemen en privé delen van deze uitvoeringen begon als een soort club te voelen - ik denk dat dat leidde tot de albumtitel! Ik was verrast hoezeer ik echt van het 'liefdesproces' heb genoten en kijk er naar uit om deze nieuwe liedjes met mijn band op het podium te spelen.

 

Alles van Joel Sarakula

Joel Sarakula

Joel Sarakula

Love Club

CD | 2018
Leverbaar

Bestel € 19,00
Joel Sarakula

Joel Sarakula

Love Club

vinyl LP | 2018
Leverbaar

Bestel € 25,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws