Stef Bos & Lieke Anna Gedachten en gedichten dansen met beelden, Nederland

In Ruimte wisselen gedichten, gedachten en nieuwe liedteksten elkaar af. De taal van Stef danst met de beelden van de jonge fotografe Lieke Anna. Toen Stef haar werk zag, was hij direct verkocht door het verhaal van breekbaarheid én ruimte die in haar beelden schuilt. Van daaruit was het een kleine stap naar dit boek waarin de foto's een sluier zijn waarvan de woorden af en toe een tip mogen oplichten. 

Stef Bos studeerde af in het jaar dat Lieke Anna werd geboren.

Toen hij haar beelden zag vroeg hij haar om de poster voor zijn solo theatervoorstelling Ruimte te maken. Vandaar uit ontstond het idee om verder te werken aan een boek met dezelfde titel.

Stef Bos is zanger en liedschrijver.

Geboren in 1961. (Veenendaal, Nederland)

Studeerde in 1988 af aan de theatershool in Antwerpen (Studio Herman Teirlinck).

Brak in 1990 door met zijn eerste cd ‘Is dit nu later’ in België en Nederland. Zocht daarna een weg in de Nederlandstalige muziek op cd en in het theater.

Vanaf het jaar 2000 begon hij aan reeks boeken met beeldend kunstenaars om zijn ‘ongezongen zinnen’ een platform te geven. Gedachten en gedichten die in eerste instantie geen muziek zoeken maar een beeld om mee te dansen. 

 

Lieke Anna is beeldend kunstenaar.

Geboren in 1988. (Breskens, Nederland)

Studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Als zelfportret-kunstenaar onderzoekt ze de fragiliteit en kracht van de mens. Ze zoekt een vorm in de fotografie waarmee je kunt schilderen. Zet haar personages in een open ruimte die als een spiegel dient voor onze binnenkant.

Vanaf 23 februari 2019 wordt een overzicht van haar werk geëxposeerd in Dock Gallery te Rotterdam.

Alles van Stef Bos & Lieke Anna

Stef Bos & Lieke Anna

Stef Bos & Lieke Anna

Ruimte

Boek | 2019
Tijdelijk niet leverbaar

€ 27,50

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws