Stef Bos & Lieke Anna Gedachten en gedichten dansen met beelden, Nederland

In Ruimte wisselen gedichten, gedachten en nieuwe liedteksten elkaar af. De taal van Stef danst met de beelden van de jonge fotografe Lieke Anna. Toen Stef haar werk zag, was hij direct verkocht door het verhaal van breekbaarheid én ruimte die in haar beelden schuilt. Van daaruit was het een kleine stap naar dit boek waarin de foto's een sluier zijn waarvan de woorden af en toe een tip mogen oplichten. 

Stef Bos studeerde af in het jaar dat Lieke Anna werd geboren.

Toen hij haar beelden zag vroeg hij haar om de poster voor zijn solo theatervoorstelling Ruimte te maken. Vandaar uit ontstond het idee om verder te werken aan een boek met dezelfde titel.

Stef Bos is zanger en liedschrijver.

Geboren in 1961. (Veenendaal, Nederland)

Studeerde in 1988 af aan de theatershool in Antwerpen (Studio Herman Teirlinck).

Brak in 1990 door met zijn eerste cd ‘Is dit nu later’ in België en Nederland. Zocht daarna een weg in de Nederlandstalige muziek op cd en in het theater.

Vanaf het jaar 2000 begon hij aan reeks boeken met beeldend kunstenaars om zijn ‘ongezongen zinnen’ een platform te geven. Gedachten en gedichten die in eerste instantie geen muziek zoeken maar een beeld om mee te dansen. 

 

Lieke Anna is beeldend kunstenaar.

Geboren in 1988. (Breskens, Nederland)

Studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Als zelfportret-kunstenaar onderzoekt ze de fragiliteit en kracht van de mens. Ze zoekt een vorm in de fotografie waarmee je kunt schilderen. Zet haar personages in een open ruimte die als een spiegel dient voor onze binnenkant.

Vanaf 23 februari 2019 wordt een overzicht van haar werk geëxposeerd in Dock Gallery te Rotterdam.

Alles van Stef Bos & Lieke Anna

Stef Bos & Lieke Anna

Stef Bos & Lieke Anna

Ruimte

Boek + boekenlegger | 2019
Tijdelijk niet leverbaar

€ 25,00

Nieuws

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer

Stef Bos zingt ‘In een ander licht’ in Grote Kerk in Apeldoorn

dinsdag, 22 oktober 2019

Precies tien jaar na het verschijnen van de CD ‘In een ander licht’ brengt Stef Bos deze liederen opnieuw ten gehore tijdens een uniek, eenmalig concert. Het concert vindt plaats op maandag 2 december in de Grote Kerk in Apeldoorn en wordt opgenomen voor televisie. Met deze CD vol lie... Lees meer
meer nieuws