Mathias Vergels Pop / Nederlandstalig, Belgiƫ

Mathias Vergels (Ukkel24 april 1992) is een Belgische acteur en zanger. Hij volgde de opleiding Woord/Drama aan de Kunsthumaniora, eerst in Lier, later in Antwerpen.

Vergels werd bekend door zijn rollen als Gino in de film Noordzee, Texas en slagerszoon Briek in Allez, Eddy! Eerder had hij kleinere rollen in de film Bo en in de televisieserie Aspe. Sinds 7 december 2012 speelt hij de rol van Lowie Bomans in de soap Thuis. In het theater speelde hij de hoofdrol Wolf in Wolf en Hond, een stuk voor kinderen van Johnny De Meyer. In 2010 won dit stuk de Kinderjuryprijs van het festival Spekken.

 

Behalve met acteren houdt Vergels zich bezig met muziek, met name zang, gitaar en drums. Zo speelde hij in de punkband Zero Grace en tourde hij met zijn band The Village in het genre singer-songwriter door heel België. 

 

Vanaf 2017 brengt Vergels Nederlandstalige muziek uit onder eigen naam. Hij bracht onder andere de singles Margherita en Hotel Mama uit, en kent succes met de singles Wij Alleen en Helena. In de zomer van 2019 won Vergels de trofee van Beste Soloartiest tijdens de uitreiking van Radio 2 Zomerhit.

 

Op 18 januari 2020 bracht hij zijn debuutplaat Waar Is Mathi? uit op het HKM-label van Hans Kusters, de ontdekker van onder meer Clouseau.

Alles van Mathias Vergels

Mathias Vergels

Mathias Vergels

Waar is Mathi?

CD jewelcase | 2020
Leverbaar

Bestel € 18,00
Mathias Vergels

Mathias Vergels

Waar is Mathi?

vinyl LP | 2020
Leverbaar

Bestel € 25,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws