Mathias Vergels Pop / Nederlandstalig, Belgiƫ

Mathias Vergels (Ukkel24 april 1992) is een Belgische acteur en zanger. Hij volgde de opleiding Woord/Drama aan de Kunsthumaniora, eerst in Lier, later in Antwerpen.

Vergels werd bekend door zijn rollen als Gino in de film Noordzee, Texas en slagerszoon Briek in Allez, Eddy! Eerder had hij kleinere rollen in de film Bo en in de televisieserie Aspe. Sinds 7 december 2012 speelt hij de rol van Lowie Bomans in de soap Thuis. In het theater speelde hij de hoofdrol Wolf in Wolf en Hond, een stuk voor kinderen van Johnny De Meyer. In 2010 won dit stuk de Kinderjuryprijs van het festival Spekken.

 

Behalve met acteren houdt Vergels zich bezig met muziek, met name zang, gitaar en drums. Zo speelde hij in de punkband Zero Grace en tourde hij met zijn band The Village in het genre singer-songwriter door heel België. 

 

Vanaf 2017 brengt Vergels Nederlandstalige muziek uit onder eigen naam. Hij bracht onder andere de singles Margherita en Hotel Mama uit, en kent succes met de singles Wij Alleen en Helena. In de zomer van 2019 won Vergels de trofee van Beste Soloartiest tijdens de uitreiking van Radio 2 Zomerhit.

 

Op 18 januari 2020 bracht hij zijn debuutplaat Waar Is Mathi? uit op het HKM-label van Hans Kusters, de ontdekker van onder meer Clouseau.

Alles van Mathias Vergels

Mathias Vergels

Mathias Vergels

Waar is Mathi?

CD jewelcase | 2020
Leverbaar

Bestel € 18,00
Mathias Vergels

Mathias Vergels

Waar is Mathi?

vinyl LP | 2020
Leverbaar

Bestel € 25,00

Nieuws

STEF BOS IN AHOY

donderdag, 6 mei 2021

Niet eerder stond Stef in Ahoy. Maar nu, nu er een einde komt aan een periode waarin zo weinig gespeeld kon worden maar zoveel gebeurd, is het tijd voor feest! Een feest met strijkers en blazers, een feest van ontroering en optimisme. Een reis door een repertoire van 30 jaar. Van de Beste Zangers na... Lees meer

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer
meer nieuws