Diederik Wissels & Andreas Polyzogopoulos Jazz, Nederland / Griekenland

Nederlandse jazz pianist Diederik Wissels en de Griekse jazzgitarist en trompetist Andreas Polyzogoloulos hebben samen het project Before You Go. gecomponeerd en opgenomen tijdens de pandemie van 2020.

Diederik Wissels (Rotterdam, 1960) is een Nederlandse jazz-pianist.

 

Wissels studeerde onder meer piano en gitaar aan het conservatorium, daarna studeerde hij aan het Berklee College of Music in Boston waar hij les had van onder meer John Lewis en Kenny Drew. 

Enige tijd na zijn studie verhuisde hij naar Brussel, waar hij nog steeds woont.

 

Hij speelde onder meer met Chet Baker, Joe Henderson, Sahib Shihab, Kenny Wheeler, Slide Hampton, Toots Thielemans en Philip Catherine. 

 

Al sinds het begin van de jaren negentig werkt hij samen met de Belgische zanger David Linx, met wie hij onder meer verschillende duoplaten heeft gemaakt. Ook heeft hij een groep, 'Silent Song Sextet'.

 

Αndreas Polyzogopoulos 

 

Hij werd geboren in december 1981 en groeide op in Samiko, een klein dorpje in het zuidwesten van Griekenland, en raakte op tienjarige leeftijd betrokken bij muziek door gitaar te studeren. Op zijn zestiende verhuist hij naar Athene en maakt hij deel uit van rock- en bluesbands, maar al snel ontdekt hij jazz.

 

Hij studeert jazzgitaar aan het Philippos Nakas Conservatorium en pakt in 2000 de trompet op. In oktober 2002 verhuist hij naar Nederland en studeert aan het Conservatorium Van Amsterdam. Ook krijgt hij les van Markus Stockhausen en Angelo Verploegen en volgt hij een workshop bij Paolo Fresu in Sardinië. Tijdens zijn studie in Amsterdam speelt hij met verschillende multi-etnische groepen en in 2006 vormt hij “Poly Quartet”, een groep die zijn eigen composities uitvoert. In 2008 neemt de band het album "Perfumed Dreams" op en wint de eerste plaats in de wedstrijd "Motives for Jazz" in België. In 2010 toerde hij door Europa als lid van het European Youth Jazz Orchestra. In 2011 bracht hij als lid van het kwintet van Dimitris Kalantzis de cd Mano’s uit voor Verve Records, die goud en later platina werd. In 2013 bracht hij "Heart of The Sun - The music of Pink Floyd" uit, een cd met liedjes van zijn favoriete rockband en all-time inspiratie Pink Floyd. Met dit project toerde hij door Europa en in New York City. In 2015 bracht hij de cd "Anicca" uit waar het mediterrane geluid meer aanwezig is in het geluid van de band en in 2017 de cd met ambient muziek "Polypala - One inch of Love".

 

 Andreas werkte samen met Jaques Morelembaum, Tore Brunborg, Michel Portal , Gunter Baby Zomer, Markus Stockhausen, Diederik Wissels, Tony Lakatos, Psarantonis, Teun Verbruggen, Savina Yannatou, Maria Farantouri, Dulce Pontes, Serge Teyssot Gay (Noir Desir), Anne Paceo, Marc Buronfosse, Federico Casagrande, Mauro Gargano, Christophe Panzani , Yorgos Trantalidis, Kostas Theodorou, Yiorgos Kontrafouris, Mode Plagal, Nikos Sidirokastritis, Yiotis Kiourtsoglou, David Lynch, Stavros Lantsias, Haig Yazdjan, Vangelis Katsoulis, Petros Klampanis, Takis Barberis, onder andere opgenomen via Savasis Papoulosionstantinou. Hij heeft meer dan 60 cd's opgenomen en heeft opgetreden op festivals als North Sea Jazz Festival, Odessa Jazz Festival, Banlieues Bleues Festival, Shanghai World Festival, Jazz à la Villette, I Suoni delle Dolomiti Festival, Berlin Jazz Festival, Athens Technopolis Jazz Festival, Patras Praxis International Jazz Festival, Athens Festival - Odeon Herodus Atticus theater. 

 

Andreas geeft elke zomer workshops op het eiland Paros, als lid van de Mediterranean Artists Masters Academy. Momenteel is hij gevestigd in Brussel.

Alles van Diederik Wissels & Andreas Polyzogopoulos

Diederik Wissels & Andreas Polyzogopoulos Bestel € 20,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws