Shantel Balkan Dance

Shantel, "The King of Balkan Pop" en de bedenker van de legendarische Balkan club feesten 'Bucovina Club', liet publiek over de hele wereld dansen op zijn DJ-kunsten en tilde met zijn eigen tracks en remixen van nummers van o.a. Mahala Rai Banda en Taraf de Haïdouks de "dansvloervriendelijke zigeunermuziek" naar een veel hoger niveau.

Shantel bevind zich bijna zonder tussenpozen op festivals, in concertzalen, clubs en tv-studio's, waar hij altijd de boel op zijn kop zet. Ondertussen sleepte hij een paar awards en hitnoteringen (wie ken Disko Partizani niet?) in de wacht en zijn er al drie album van hem verschenen.

BIOGRAFIE 

 

SHANTEL / BUCOVINA CLUB AVONDEN

Shantel, "The King of Balkan Pop" en de bedenker van de nu al legendarische Balkan club feesten 'Bucovina Club' en de gelijknamige albums, liet publiek over de hele wereld dansen op zijn DJ-kunsten en tilde met zijn eigen tracks en remixen van nummers van o.a. Mahala Rai Banda en Taraf de Haïdouks de "dansvloervriendelijke zigeunermuziek" naar een veel hoger niveau. Met de organische mix van Zuid-Europese muziek, Balkan muziek en club-vriendelijke Electronics waren de Bucovina club avonden een revolutie voor de muziekscene en werden direct een succes: moe van het steeds maar weer dansen op het oude club geluid, werden mensen van alle leeftijden en afkomsten nu veroverd door de vitaliteit en opwinding van deze electro/Balkan mix.

 

Shantel begon in clubs, op feesten en rockfestivals over de hele wereld en bracht het publiek naar grote hoogte. Of hij nu DJ'de of optrad met band, Shantel heeft het in zich om elke keer weer mensen tot een pure euforische staat te brengen, mensen gaan spontaan stagediven, buikdansen en helemaal uit hun dak. Met andere woorden, hij bracht de Balkan naar clubland waarmee hij een hele generatie DJ's inspireerde die zich afkeerde van house, techno en breakbeat om deze nieuwe muziek te omhelzen.

 

DISKO PARTIZANI

Met het fantastische Disko Partizani! album, heeft hij de fundering gelegd voor een heel nieuwe soort popmuziek. Dit is het nieuwe Europa, waarbij het midden van ons oude continent centraal staat, verenigt met levendige invloeden van de oprijzende nieuwe grens, die zich helemaal uitstrekt naar Midden-Europa, het Zuidoosten, Griekenland, Turkije en verder.

Op de 14 nummers van Disko Partizani! komen Shantel's vaardigheden en ervaring als producer, muzikant en DJ op succesvolle wijze samen, waardoor er pakkende, energieke en feestelijke popsongs ontstaan, vol onverwachte wendingen en verrassingen. Op het album zijn naast Shantel vele artiesten uit Zuidoost Europa te horen.


SHANTEL ACHTERGRONDEN

Shantel begon als een gerespecteerde elektronica producer (met 2 albums via Studio K7). Hij gebruikte de muziek uit Oost-Europa, gevolgd door een trip naar Bucovina, op zoek naar zijn familiewortels. Zijn Bucovina Club albums hebben hem al diverse prijzen opgeleverd, inclusief een BBC World Music Award. Recentelijk schreef hij de originele filmmuziek voor ‘The Edge Of Heaven', een nieuwe Fatih Akin film, die een prijs won (best Screenplay 2007) op het filmfestival van Cannes. Zijn remix van Mahala Rai Banda's Mahalageasca werd prominent gebruikt in de soundtrack van de Borat film en wordt momenteel veel op de radio gedraaid.

 

PLANET PAPRIKA

Eind augustus komt Shantel met zijn nieuwste album: Planet Paprika.    

Planet Paprika is al begonnen aan een opmars door Europa: Shantel zal zomer en najaar 2009, tot ver in 2010, het continent onveilig maken en clubs, concertzalen en festivals veranderen. Hij zal daarbij geassisteerd worden door zijn uitgebreide Bucovina Club Orkestar, met nieuwe zangeressen en een bezetting met accordeon, viool en trompet. Shantel zal ook de grote oversteek maken naar Amerika, waar in september zijn allereerste toer zal plaatsvinden.

Ondertussen is de langverwachte comeback single uitgebracht. Het is een compleet opnieuw gearrangeerde versie van Shantel's club hit "Bucovina", deze keer als een volledig uitgerust liedje.

 

Bezetting:

Stefan Hantel: zang, gitaar, DJ - Marcus Darius Ghoreischian: drums - Novica Ristic: trompet - Dario Ivkovic: accordion - Detlef Landeck: trombone - Jelena Bukusic: zang - Tea Mikic: zang - Simon Schelnegger: viool - Emilio Castiello: viool

Zie ook

www.bucovina.de

Alles van Shantel

Shantel

Shantel

Viva Diaspora

CD digi | 2015
Leverbaar

Bestel € 19,00
Shantel

Shantel

Anarchy + Romance

CD | 2013
Leverbaar

Bestel € 19,00
Shantel

Shantel

Planet Paprika

CD jewelcase in wikkel | 2009
Leverbaar

Bestel € 20,00
Nu voor: € 10,00
Shantel

Shantel

Bucovina Club

CD jewelcase in wikkel | 2008
Leverbaar

Bestel € 19,00
Shantel

Shantel

Bucovina Club Vol. 2

CD jewelcase in wikkel | 2008
Leverbaar

Bestel € 19,00
Shantel

Shantel

Disko Partizani

CD wallet | 2007
Leverbaar

Bestel € 19,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws