Young Sinatras Pop/Jazz, Nederland

In de eindfase van zijn studie aan het Rotterdams conservatorium besloot Gerben Klein Willink samen met zijn muzikale vrienden een band op te richten.
De Young Sinatras waren vlak voor de jaarwisseling van 2002 een feit.
Al snel werd duidelijk dat de band een schot in de roos was.
Ze waren de ontdekking van 2003 en werden van begin af aan een graag geziene gast op de jazzfestivals.
Van North Sea Jazz en Paradiso tot Jazzclub Dizzy, van Muziekcentrum Vredenburg tot Londen en Cannes, van Barend & van Dorp tot Radio Gelderland: na zes jaar van vele optredens in binnen- en buitenland en na een theatertour van 2 jaar, zijn ze nog net zo dynamisch en inspirerend als toen. Ze blijven zich onophoudelijk ontwikkelen en boren steeds weer nieuwe bronnen aan.

Sinds twee jaar is Paul van Kessel (1974) de vaste zanger van de band. In hem hebben ze de ultieme combinatie gevonden.
Bij Paul, die uit de hoek van pop, soul en funk komt, groeide pas in 2e instantie de liefde voor de jazz. Het conservatorium te Maastricht werd na een jaar verruild voor het conservatorium in Amsterdam.
Nu woont hij al jaren in het hart van de hoofdstad, midden in de muziekscène, op loopafstand van de clubs waar het allemaal gebeurt.
Naast de Young Sinatras is hij ook actief als zanger bij The Headliners, en de Wicked Jazz Sounds.

De krachtige stem van Paul van Kessel en het spectaculaire geluid van de band zetten je lichaam in beweging en pakken je ziel.

The Young Sinatras
Paul van Kessel (zang), Edgar van Asselt (Piano), Kasper Kalf (Contrabas), Pim Dros (Drums), Bart Wirtz (Alt Sax), Steven Dietvorst (Tenor Sax), Jan Smit / Rik van den Bergh (Bariton Sax), Henrik Söderlund (Trombone), Raoul Garcia Vao (Lead Trompet) en Gerben Klein Willink (Trompet & Bugel).

www.youngsinatras.nl

Alles van Young Sinatras

Young Sinatras

Young Sinatras

This Day!

CD digi
Leverbaar

Bestel € 20,00
Nu voor: € 10,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws