Young Sinatras Pop/Jazz, Nederland

In de eindfase van zijn studie aan het Rotterdams conservatorium besloot Gerben Klein Willink samen met zijn muzikale vrienden een band op te richten.
De Young Sinatras waren vlak voor de jaarwisseling van 2002 een feit.
Al snel werd duidelijk dat de band een schot in de roos was.
Ze waren de ontdekking van 2003 en werden van begin af aan een graag geziene gast op de jazzfestivals.
Van North Sea Jazz en Paradiso tot Jazzclub Dizzy, van Muziekcentrum Vredenburg tot Londen en Cannes, van Barend & van Dorp tot Radio Gelderland: na zes jaar van vele optredens in binnen- en buitenland en na een theatertour van 2 jaar, zijn ze nog net zo dynamisch en inspirerend als toen. Ze blijven zich onophoudelijk ontwikkelen en boren steeds weer nieuwe bronnen aan.

Sinds twee jaar is Paul van Kessel (1974) de vaste zanger van de band. In hem hebben ze de ultieme combinatie gevonden.
Bij Paul, die uit de hoek van pop, soul en funk komt, groeide pas in 2e instantie de liefde voor de jazz. Het conservatorium te Maastricht werd na een jaar verruild voor het conservatorium in Amsterdam.
Nu woont hij al jaren in het hart van de hoofdstad, midden in de muziekscène, op loopafstand van de clubs waar het allemaal gebeurt.
Naast de Young Sinatras is hij ook actief als zanger bij The Headliners, en de Wicked Jazz Sounds.

De krachtige stem van Paul van Kessel en het spectaculaire geluid van de band zetten je lichaam in beweging en pakken je ziel.

The Young Sinatras
Paul van Kessel (zang), Edgar van Asselt (Piano), Kasper Kalf (Contrabas), Pim Dros (Drums), Bart Wirtz (Alt Sax), Steven Dietvorst (Tenor Sax), Jan Smit / Rik van den Bergh (Bariton Sax), Henrik Söderlund (Trombone), Raoul Garcia Vao (Lead Trompet) en Gerben Klein Willink (Trompet & Bugel).

www.youngsinatras.nl

Alles van Young Sinatras

Young Sinatras

Young Sinatras

This Day!

CD digi
Leverbaar

Bestel € 20,00
Nu voor: € 10,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws