U-CEF World Fusion, Marokko

De Marokkaanse U-Cef is een digitalizer' op hoog niveau! Hij groeide op met de rijkdommen van Marokkaanse traditionele muzikale klanken in zijn oren, maar woont tegenwoordig al lange tijd in het westen. De combinatie tussen de rauwe trance van gnawa, de verfijnde zuivere andalusi en melhoun, de gedurfde muziek van zijn roots uit het hoge Atlas gebergte én de weelderig bewerkte partituren van Bollywood, Bruce Lee films, The Beatles, Jimi Hendrix en disco en funk zijn dan ook allemaal terug te vinden in zijn muziek. Hij heeft alles wat nodig is om zich te kunnen bewegen tussen verschillende culturen en weet dit als geen ander over te brengen.

BIOGRAFIE

 

De in Rabat geboren U-cef (Moullay Youssef Adel) absorbeerde veel van de Marokkaanse tradities, voordat hij naar New York en vervolgens naar Londen verhuisde, alwaar hij zich steeds meer onderdompelde in de elektronische en rock ‘scenes' van de Westerse wereld. Marokko's eerste en belangrijkste ‘digitalizer' bracht in 2001 zijn eerste CD ‘Halalium' uit, een mijlpaal in de Marokkaanse urban dance muziek en inspireerde een hele nieuwe generatie rappers, b-boys en pro-tools avonturiers van Tanger tot Taroudant en Melilla tot Marrakech. Halalwood (2008) zal ongetwijfeld een stapje verder gaan en een nog grotere groep liefhebbers aanspreken in Noord-Afrika en de rest van de wereld.
Op Halalwood combineert U-Cef de verschillende invloeden en culturen in zijn leven nog sterker tot een frisse en originele mix van Euro-Amerikaanse urban stijlen en Noord-Afrikaanse tradities waarbij hij gesteund wordt door een prikkelende cast van voorname gasten, waaronder Damon Albarn, Natacha Atlas, Rachid Taha, Mirror System (Steve Hillage & Miquette Giraudy), UK Apache, Amina Annabi, Justin Adams en het rap duo Dar Gnawa.

Alles van U-CEF

U-CEF

U-CEF

Halalwood

CD | 2008
Leverbaar

Bestel € 10,00

Afbeeldingen en video's van U-CEF

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws