Maarten van Roozendaal Luisterlied, Nederland

Maandag 1 juli 2013 overleed zanger en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd. Voor hij zijn eigen theaterprogramma's ging maken, was hij zanger, toetsenist en drummer in diverse popbands. Verder schreef hij muziek voor verschillende theater - en dansvoorstellingen en voor televisieprogramma's als De Sprookjeskast en Knoop in je zakdoek. In 1990 besloot hij als zanger en pianist zijn eigen in het Nederlands geschreven teksten met een contrabassist voor het voetlicht te brengen en tot eind januari 2013 was hij in de theaters te bewonderen. 

Biografie 

Maarten van Roozendaal (1962-2013) was voor hij zijn eigen theaterprogramma's ging maken zanger, toetsenist en drummer in diverse popbands. Verder schreef hij muziek voor verschillende theater - en dansvoorstellingen en voor televisieprogramma's als De Sprookjeskast en Knoop in je zakdoek. In 1990 besloot hij als zanger en pianist zijn eigen in het Nederlands geschreven teksten met een contrabassist voor het voetlicht te brengen.

 

In 1994 won hij op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de publieks,- als de juryprijs. In 1998 volgde de Zilveren Harp en in 2000 kreeg hij de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied 'Red mij niet'. Intussen bleef hij muziek schrijven voor televisieprogramma's. Zo maakte hij samen met Johan Hoogeboom de muziek voor de succesvolle jeugdserie Otje. Voor theaterkermis 'De Parade' schreef en speelde hij met Beatrice van der Poel en Bob Fosko NIKS DAN ROTTIGHEID, met Felix Strategier maakte en zong hij OUWE MEUK in 'De Roode Bioscoop' en weer voor 'De Parade' met Pierre van Duyl en Bob Fosko NOG MEER ROTTIGHEID. Zijn theaterprogramma BARMHART, met Egon Kracht en Marcel de Groot, werd in 2006 genomineerd voor de Poelifinario als meest indrukwekkende voorstelling van dat seizoen. In 2007 speelde Maarten de hond Boedda in de familievoorstelling STORMGEK van theatergroep Huis aan de Amstel.

Hij toerde met Egon Kracht en Marcel de Groot met zijn achtste theatervoorstelling HET WILDE WESTEN. Ze wonnen er de Poelifinario mee, als meest indrukwekkende voorstelling van dat seizoen.

Sinds maart 2012 stond hij op het podium met zijn solo-voorstelling DE GEMENE DELER. Eind januari 2013 moest hij deze tournee vanwege zijn ziekte helaas annuleren.

 

Prijzen: 

De voorstelling Barmhart levert in 2006 een nominatie op voor de Poelifinario, de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma van het seizoen. In 2008 wint Van Roozendaal de prijs echt, voor zijn voorstelling Het wilde westen. ''Hij lacht onze ontspoorde beschaving in het gezicht uit’’, zei de jury.

De zanger won daarnaast in 2000 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het nummer Red mij niet en in 1998 een Zilveren Harp voor zijn cd Adem uit.

Een bekroning volgt in 2011 met de Dirk Witte-prijs, een oeuvreprijs voor iemand die minstens 5 jaar op de planken staat en zich heeft beziggehouden met liedjes op niveau. Met die erkenning begint hij in maart 2012 met zijn nieuwste solovoorstelling De gemene deler. Op zaterdag 6 april 2013 zou in het Lux Theater in Nijmegen zijn laatste voorstelling zijn.

Alles van Maarten van Roozendaal

Nieuws over Maarten van Roozendaal

Maarten van Roozendaal overleden

vrijdag, 5 juli 2013

1 juli werd bekend gemaakt dat zanger en liedjeschrijver Maarten van Roozendaal is overleden. Hij was ongeneeslijk ziek. Van Roozendaal stond o.a. bekend als creatief taalkunstenaar met liedjes over het leven, de liefde, de dood en drank. Altijd recht uit het hart. In 1994 brak Maarten door toen h... Lees meer
meer nieuws