Jacques-Paul Joosten Luisterlied - Limburgs, Nederland

Jacques-Paul Joosten is een Nederlandse zanger en tekstschrijver. Hij zingt uitsluitend in het Venloos. Hij maakte o.a. de CD Verstild in Stein met 8 Limburgse versies van liedjes van Stef Bos. En voor de zomer van 2014 brengt JP een nieuwe CD uit onder de titel 1975, wederom met zijn hertaalde en in het Venlo's gezongen liedjes van  Stef Bos.

Joosten begint, net als veel andere stadsgenoten, zijn muzikale carrière in de carnavalsmuziek. In het carnavalsseizoen 1994-1995 maakt hij het nummer Veur altied eine Venlonaer, dat hij samen met de groep JC Kwadraat zingt.

 

Jaren later, in 2005, staat Joosten weer solo op de planken met wederom een carnavalsnummer, het lied Vrinde, gezongen met Bart Houtermans en Mark Janssen.

Vanaf 1998 is Joosten onderdeel van de band Blaauw. Na de breuk met Blaauw besluit Joosten om zich te richten op het schrijven van allerhande teksten (van websites, tot advertenties, van handleidingen tot gedichten), maar in 2011 lokken zijn muzikale roots weer.

 

Zonder enige verwachting stuurde de Limburgse dialectzanger Jacques-Paul Joosten in oktober 2011 een mp-3 aan het secretariaat van Stef Bos. Het betrof een eenvoudige en ‘kale’ dialectbewerking van het nummer ‘De dag zal komen’ van Bos. De Nederlandse zanger was diep onder de indruk van zowel de pianobewerking van pianist Jeroen van den Berg als van de Venlose stem van Joosten. De daaropvolgende cd ‘Verstild in stein’ werd door Bos dan ook met open armen ontvangen.

 

‘Verstild in stein’ bevatte een achttal mooie, rustige en vooral gevoelige nummers van Bos die Jeroen van den Berg en Jacques-Paul Joosten voorzagen van Venlose dialectteksten  en  sobere, ingetogen en niet-opdringerige arrangementen. Stef Bos reageerde zeer enthousiast op deze kleine, bescheiden, pretentieloze cd-productie die het daglicht zag op 18 maart 2012.

De gelijknamige single Verstild in Stein is een eerbetoon aan de in 2005 door een tragisch ongeluk overleden pianist Glenn Corneille.

 

De tevredenheid van Stef Bos heeft inmiddels in 2013 en 2014 geleid tot samenwerking tussen Bos en Joosten in diverse Limburgse theaters.   

 

Bij de nieuwe productie ‘1975’ van JP Joosten & band is eigenlijk sprake van dezelfde opzet. Verschil is echter dat de pianist en zanger nu worden ondersteund door drums en bas. De nieuwe cd bevat een tiental songs, echter blijft eenvoud ook deze tweede productie sieren.

 

JP Joosten & band, bestaat uit toetsenist Jeroen van den Berg, bassist Alexander op het Veld, drummer Bart Gubbels en zanger Jacques-Paul Joosten.

 

De geselecteerde liedjes zijn wederom oorspronkelijke composities van Bos en in het Venlose dialect her- en vertaald door Joosten. Op originele wijze zijn nieuwe en verrassende arrangementen toegevoegd door Van den Berg en Op het Veld. De nummers gaan over de dood, liefde, eenzaamheid, verlangen en heimwee. Ontroerende pareltjes van teksten, pure poëzie, waarover authentieke muziektonen zijn uitgestrooid. Melodieën en metaforen die luisteraars in een andere wereld brengen. De wereld van Jacques-Paul Joosten en zijn band.

 

 

Alles van Jacques-Paul Joosten

Jacques-Paul Joosten

Jacques-Paul Joosten

1975

CD wallet | 2014
Leverbaar

Bestel € 13,00
Jacques-Paul Joosten

Jacques-Paul Joosten

Verstild In Stein

CD wallet | 2013
Leverbaar

Bestel € 10,00

Nieuws

STEF BOS IN AHOY

donderdag, 6 mei 2021

Niet eerder stond Stef in Ahoy. Maar nu, nu er een einde komt aan een periode waarin zo weinig gespeeld kon worden maar zoveel gebeurd, is het tijd voor feest! Een feest met strijkers en blazers, een feest van ontroering en optimisme. Een reis door een repertoire van 30 jaar. Van de Beste Zangers na... Lees meer

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer
meer nieuws