Micheline Van Hautem Chanson, België

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok voor haar muzikale zoektocht de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. 

Haar eerste stop was New York,  een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, van Brel en Piaf.

Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

 

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh -alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award kreeg- tot Australië waar ze volle zalen trok. Maar ook terug in Europa werd ze warm onthaald door een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

Het reizen inspireerde Micheline om eigen songmateriaal te schrijven. ‘Chocolat’, de titel van haar eerste CD, is een uitgelezen selectie songs opgenomen met medewerking van The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded

House) en Mathilde Santing.

 

Haar volgende CD ‘La Musique’ brengt Micheline terug naar haar eerste liefde: de muziek van Jacques Brel. De neef van Jacques, Bruno Brel  zingt ‘Marieke’ in duet en Spinvis  is ook van de partij: als de duivel in ‘Le Diable’. Producer is Erwin van Ligten, gitarist en sparring partner van Micheline.

 

Er volgt een heuse tour en een CD met Bruno Brel waarmee Micheline een perfect duo blijkt te zijn. ‘L’esprit de Jacques’ doet de zalen vollopen!

 

Micheline gebruikt haar meertaligheid voor het tot stand brengen van haar jongste CD ‘Crème de la Crème’.  Een collectie inspirerende Nederlandse en Engelse songs worden opnieuw vertaald naar het Frans: Boudewijn de Groot, Herman van Veen,

David Bowie, Nina Simone, maar ook André Hazes of Dusty Springfield. De immer aan haar zijde zijnde fabuleuze gitarist Erwin van Ligten speelt alle instrumenten en tekent voor de CD-productie samen met platenbaas en man-achter-de-knoppen Caspar Falke van Silvox Records.

 

Uit de pers:

 

‘Ze is een van die zeldzame zangeressen die een lichaamstaal gevonden heeft die haar zang helemaal uitdrukt zonder dat het een cliche wordt.’ (De Standaard)

 

‘This, in a nutshell, is five- star quality entertainment’ (The Scotsman)

 

‘She is , simply , fabulous’ (The Times , London )

 

‘Short of major surgery, cancel whatever you have on tonight and hear Micheline Van Hautem’ (The Sydney Morning Herald )

 

Gitarist Erwin van Ligten (Surabaya, 11 juli 1957) verleent al jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten en acts, waaronder Dizzy Man's Band (zijn debuut), Bertus Borgers, Barry Hay, Sue Chaloner, J.A.M. (Julya Lo'ko, Angela Groothuizen en Berget Lewis), Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Astrid Seriese en Micheline Van Hautem.

 

In 2006 verschijnt zijn eerste soloalbum Twisted Logic met

gastbijdragen van o.a. Michel van Schie, Martino Latupeirissa en de Duitse cellist Stephan Braun.

De cd laat diverse genres horen:

romantische melodieuze rock, country, blues, fusion en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Chet Atkins, Ry Cooder, Jackson Browne, David Lindley, gitarist Jeff Beck (aan wie de cd is opgedragen).

 

In 2007 maakt van Ligten deel uit van de gelegenheidsformatie The Raw Feet Players, waarmee hij een succesvolle indorock tour bracht. Op de cd Kroncong Baru (mei 2010) keert de gitarist (samen met Julya Lo'ko) nog meer terug naar zijn Indische roots.

 

Zijn 2e album werd dan ook Kroncong Baru guitar. In 2011 brengt zangeres Micheline Van Hautem een cd uit met chansons van Jacques Brel, en in 2014 verscheen Crème de la Crème, met Nederlands- en Engelstalige songs omgezet naar het Frans.

 

Van beide nam Erwin de gitaarpartijen en de rol als producer voor zijn rekening. Met de band Page stond hij in 2012 op De Parade met blues, rock en soul. De bezetting van deze formatie bestaat verder uit zanger Michel van Dijk (Alquin), Kim Haworth (drums) en Michael Peet (bas).

 

Het programma Blues & Poetry, waar de gitarist samen met Astrid Seriese in januari en februari 2013 op theatertournee ging, bevatte liedjes van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits, John Hiatt, Bessie Smith en Billie Holiday en songs van het duo zelf, op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow. Het album Lost & Found verscheen in 2014, en nam hij dit keer naast zijn zijde op met gitarist Patrick Drabe.

Alles van Micheline Van Hautem

Micheline Van Hautem

Micheline Van Hautem

Brel & Brass

CD digi | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00
Micheline Van Hautem Bestel € 18,00

Nieuws over Micheline Van Hautem

Micheline met Brel & Brass primeur 17 juni

vrijdag, 3 juni 2016

Harmonie Ulft onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen zal op vrijdagavond 17 juni de 10e editie van het Oude IJsselstreek Muziekfestival openen met een speciaal optreden samen met zangeres Micheline van Hautum. De harmonie zal het optreden beginnen met stukken als Consuelo Cisar en Lebuines ex ... Lees meer

Micheline verlicht de grotten

woensdag, 29 juli 2015

Vanavond verlicht Micheline van Hautem de grotten van het Valkenburgse Openluchttheater met haar prachtige stem en performance. Micheline is trouwens genomineerd voor ‘De Parel van Nouveau’ door het tijdschrift NOUVEAU. Wil je stemmen? Stuur dan een email naar redactie@nouveau.nl met als... Lees meer

Micheline bij DIT IS DE DAG

vrijdag, 9 januari 2015

Op 15 februari a.s. is Micheline van Hautem live in de Radio 1 Studio van DIT IS DE DAG. Te beluisteren van 18-19u00 op NPO 1. Lees meer
meer nieuws