Mitch Kashmar Black/Soul/Blues/R&B/Gospel, Verenigde Staten

Mitch Kashmar werd in 1960 geboren in Santa Barbara Californie en startte in 1980 zijn eigen band 'The Potiax' op waarmee hij ook op Blues Peer was te zien.

Mitch Kashmar is een ervaren Amerikaanse mondharmonicaspeler, die je muzikaal in de buurt van Rod Piazza, Charlie Musselwhite, Kim Wilson en met name George ‘Harmonica’ Smith kunt plaatsen. Deze laatste speelde begin jaren ’50 in de band van Muddy Waters en in jaren zeventig bij Big Mama Thornton.

 

Zijn invloed reikt ver, daar waar het gaat om aan de man brengen van het geluid van de Mississippi saxophone (zie de fraaie verzamelaar Mississippi Saxophone, The Great Blues Harmonica Players; uitgebracht op Blues Boulevard). Mitch Kashmar toont zich ook schatplichtig aan Harmonica Smith.

 

Interessant aan het spel van Kashmar is het voortdurend wisselen van diatonische en chromatische mondharmonica. Met 'Crazy Mixed Up World' kregen we in 2004 zijn eerste album als solo artiest waarna er nog enkelen volgden. Deze 'West Coast Toast' is dus de volgende in het rijtje.

Alles van Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

West Coast Toast

CD jewelcase | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00
Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

100 Miles To Go

CD jewelcase | 2010
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws