Mitch Kashmar Black/Soul/Blues/R&B/Gospel, Verenigde Staten

Mitch Kashmar werd in 1960 geboren in Santa Barbara Californie en startte in 1980 zijn eigen band 'The Potiax' op waarmee hij ook op Blues Peer was te zien.

Mitch Kashmar is een ervaren Amerikaanse mondharmonicaspeler, die je muzikaal in de buurt van Rod Piazza, Charlie Musselwhite, Kim Wilson en met name George ‘Harmonica’ Smith kunt plaatsen. Deze laatste speelde begin jaren ’50 in de band van Muddy Waters en in jaren zeventig bij Big Mama Thornton.

 

Zijn invloed reikt ver, daar waar het gaat om aan de man brengen van het geluid van de Mississippi saxophone (zie de fraaie verzamelaar Mississippi Saxophone, The Great Blues Harmonica Players; uitgebracht op Blues Boulevard). Mitch Kashmar toont zich ook schatplichtig aan Harmonica Smith.

 

Interessant aan het spel van Kashmar is het voortdurend wisselen van diatonische en chromatische mondharmonica. Met 'Crazy Mixed Up World' kregen we in 2004 zijn eerste album als solo artiest waarna er nog enkelen volgden. Deze 'West Coast Toast' is dus de volgende in het rijtje.

Alles van Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

West Coast Toast

CD jewelcase | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00
Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

100 Miles To Go

CD jewelcase | 2010
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws