Hannelore Bedert Luisterlied, België

In 2005 won Hannelore de finale van het NCRV Volgspot Open Podium en in 2007 de Nederpopprijs - met commentaren als "fantastische stem, zelden zo'n eerlijkheid gezien, vrouw met ballen, groot talent, parels van liedjes." Ook in de Belgische pers wordt gereageerd: "Onmogelijk om niet ontroerd te raken door een meisje die zo'n mooie, kwetsbare zin als 'Ik ben zoveel schoner, als ge 't licht uit doe' zingt. Een belofte." (De Morgen). Op 1 december 2007 winnen Hannelore en co de NEKKA-wedstrijd. Ze is dan ook - samen met o.a. Ramses Shaffy  - te gast bij Bart Peeters tijdens de NEKKA-Nacht 08 in het Antwerpse Sportpaleis. De Standaard schrijft over Hannelore als "dé ontdekking van de avond". Raymond van het Groenewoud blijkt daarenboven grote fan te zijn, want zingt mee op haar debuutalbum "Wat als" en vraagt haar meteen ook voor zijn Nekka-nacht 2010, waar Hannelore een bloedstollende versie van "Altijd nooit meer" brengt. In de pers verschijnt: "Ze bezong de frustratie die bij het complexe spel van aantrekken en afstoten komt kijken op zo'n bevlogen wijze dat de reactie van het publiek achteraf ronduit overweldigend was." Aan u om te oordelen.

 

BIOGRAFIE 

 

Bleitliedjes (huilen in het Vlaams) voor jankers, scheldliedjes voor lievelingen. Soms hard voor haarzelf en voor anderen, soms zacht en pijnlijk eerlijk, maar vooral altijd (zelf)relativerend en vol humor. Zo omschrijft Hannelore haar eigen Nederlandstalige debuutalbum "Wat als" die op 19 september 2008 een feit was. Alle teksten en muziek zijn van de hand van Hannelore (uitgezonderd Altijd Nooit Meer, met tekst van Tine Tuwant). Zelf speelt ze piano, gitaar en rhodes en produceerde de CD (samen met Stoffel Verlackt). Het album is gemaakt in samenwerking met een aantal topmuzikanten (o.a. bas, drums, gitaar, viool, cello, gitaar, sax, bugel, trompet). Ook Raymond van het Groenewoud was danig onder de indruk en levert een bijdrage aan een lied op haar album, met de woorden: "Ik ben in lange tijd niet meer zo verrast in mijn eigen taal" droeg hij bij aan het nummer Imaginaire. Hoewel Hannelore pas in 2007 afstudeerde aan het Herman Teirlinck Instituut heeft ze al enkele prachtige prijzen op haar naam staan.

In 2005 won ze de finale van het NCRV Volgspot Open Podium en in 2007 de Nederpopprijs - met commentaren als "fantastische stem, zelden zo'n eerlijkheid gezien, vrouw met ballen, groot talent, parels van liedjes." Ook in de Belgische pers wordt gereageerd: "Onmogelijk om niet ontroerd te raken door een meisje die zo'n mooie, kwetsbare zin als 'Ik ben zoveel schoner, als ge 't licht uit doe' zingt. Een belofte." (De Morgen). Op 1 december 2007 winnen Hannelore en co de NEKKA-wedstrijd. Ze is dan ook - samen met o.a. Ramses Shaffy en Raymond van het Groenewoud - te gast bij Bart Peeters tijdens de NEKKA-Nacht ‘08 in het Antwerpse Sportpaleis. De Standaard over dit optreden en over Hannelore: "de ontdekking van de avond".

In januari 2009 werd Hannelore genomineerd voor 3 mia's (de Belgische Grammy's).  

In 2008 debuteerde Hannelore Bedert met het Nederlandstalige album "Wat als", met tekst en muziek van eigen hand. Ze heeft in een korte periode vele prijzen gewonnen, "Nee, dit is niet de zoveelste paddenstoel op de boomstronk van de dialectpop. Dit is geen pianoplaat, geen singer-songwriterplaat. Dit is geen folk, geen kleinkunst, laat staan olijke, middelmatige Vlaamse pop. Wat Als is niet in een hokje te duwen. Dit is zoveel meer, zoveel beter, zoveel mooier." ... (Goddeau.com). Aan u om verder zelf te oordelen!

 

De pers over Hannelore Bedert:  

 

De Morgen **** (22 sept. 08): ..."Eerder dit jaar kreeg ze als grote onbekende op de Nekka-Nacht meteen een heel Sportpaleis stil en ook haar debuut staat tjokvol nummers, noem het alsjeblieft geen kleinkunst, waar je met een bonkend hart naar zit te luisteren. Meer dan eens heb je het gevoel dat je stiekem in haar dagboek zit te lezen. Zo openhartig zijn haar teksten en ze legt haar ziel zozeer bloot dat je niet anders kunt dan blijven luisteren. Met ingehouden adem, bovendien, zodat je zeker niets mist." ... "Precies daarin ligt de kracht van de jonge West-Vlaamse: ze vat emoties op zo'n authentieke manier - meer dan eens in haar eigen dialect, bovendien - dat het nooit lang duurt voor je een krop in je keel voelt opwellen. Tel daarbij nog een expressieve stem, wat stijlvolle arrangementen en je houdt haast vanzelf een buitengewone plaat over."...

 

Radio 1 (België) website: ..." Raymond van het Groenewoud verklaarde "in lange tijd niet zo verrast geweest te zijn in zijn eigen taal". Voor we iets gehoord hadden. Bart Peeters omschreef haar op zijn Nekka-nacht als "één van de beste zangeressen die België rijk is". Hij liet haar meezingen op een hidden track van zijn nieuwe cd, die enkele weken voor haar eersteling uitkwam. Ze won de Nekka-prijs. Rumour around the brand. Hannelore debuteert als hype. "... "De hype lost haar belofte in. Bovenal omdat ze -inderdaad, Bart Peeters- een fantastische zangeres is. Die soms ogenschijnlijk rare wendingen tot leven kan wekken. Die mij alleszins verschillende keren echt geraakt heeft. En die een knappe eerste cd prachtig afsluit met het hoogtepunt 'Feest', gedragen door engelenkoortjes en naar het einde toe openbarstend met marstrommels en melancholische blazers. Ik ben al klaar voor haar volgende."...

 

Damusic.be: ..."Zet deze prachtplaat op en vergeet meteen al je vooroordelen tegen Nederlandstalige muziek. Hannelore bewijst immers dat dit niet altijd melig en klef hoeft te zijn. Ze spuwt pure proza door je boxen, vuurt rake pijlen af richting hartstreek, sleurt je van het ene uiterste naar het andere, deelt de ene uppercut na de andere uit."... "Een debuutplaat van dit niveau, in het Nederlands, ingezongen door de mooiste Vlaamse stem die we ooit hoorden, bulkend van de tekstuele pareltjes, barstend van uiterst aangename en amusante melodietjes. Overal ten lande, niets dan lof voor Vlaanderens nieuwste godenkind. Meelopers als we zijn, doen we daar maar al te graag aan mee."

 

Hannelore heeft haar tijd genomen. Bijna 2,5 jaar na haar fel bejubelde debuutplaat 'Wat als', komt de langverwachte tweede cd 'Uitgewist' uit. Hannelore werd de afgelopen jaren meermaals de hemel ingeprezen, maar wou niet zomaar een nieuwe plaat uitbrengen. Het moest een plaat worden gelijkwaardig aan de eerste. Niet zomaar een oefening in herhaling, maar een gevolg van 2 jaar intensief spelen, zoeken en schrijven. En tijd nemen loont vaak de moeite. Met haar vaste ploegje muzikanten en met producer Luc Weytjens trok ze zich terug in Studio Dada te Brussel. 'Uitgewist' klinkt gebalder dan de eerste, meer als één geheel, minder "meisje", harder én zachter tegelijkertijd, maar nog steeds met teksten die naar de strot grijpen. Op 14 januari 2011 ligt het album in de winkel.

 

Alles van Hannelore Bedert

Hannelore Bedert Bestel € 15,00
Hannelore Bedert

Hannelore Bedert

Uitgewist

CD digi | 2011
Leverbaar

Bestel € 11,00
Hannelore Bedert

Hannelore Bedert

Wat Als

Digifile
Leverbaar

Bestel € 11,00

Afbeeldingen en video's van Hannelore Bedert

Nieuws over Hannelore Bedert

Boterhammen in het park met Hannelore Bedert

maandag, 18 augustus 2014

Op 26 augustus a.s. speelt Hannelore Bedert in het Warandepark, Brussel.Godbetert, wat een stralende ellende. Niet meteen iemand uit de tchoelala-afdeling. Maar wel resoluut en loepzuiver gezongen dieper inzicht bij deze Westvlaamse zangeres. Of zoals ze zelf zegt in een interview met De Standaard:... Lees meer

Hannelore op de NL radio

maandag, 17 februari 2014

Luister naar Hannelore Bedert, de gelauwerde Belgische singer/songwriter die onlangs zelfs het VRT journaal haalde met haar CD presentatie, live op de NL radio: Dit is de dag/R1 (zo 23 feb 18-19u00) en Sara op zondag/R2 (zo 23 feb 20-22u00). De Morgen schreef over Hannelore's nieuwste CD "Iets dat ... Lees meer
meer nieuws